Energie-audit

Een overzichtelijke rapportage van uw energiestromen geeft u besparingsmogelijkheden

Uw hotel is 24 uur per dag in bedrijf en is naar verwachting een groot verbruiker van gas en elektriciteit. Naast gas en elektra verbruikt uw hotel vermoedelijk veel water en produceert u een forse hoeveelheid afval. Voor (middel) grote hotels lopen de kosten van deze vier stromen veelal in de tonnen. Een mooie kans om forse besparingen te realiseren en het milieu te ontlasten!

Om te kunnen bepalen waar u kunt besparen is een energie-audit benodigd. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee en het milieu, maar wordt in voor de grote bedrijven, middels het activiteitenbesluit ook geëist door de overheid. Met deze energie-audit maken we inzichtelijk waar de energievraag binnen uw bedrijf ontstaat. We zijn gespecialiseerd binnen de horeca en theatermarkt waardoor we de vinger op de gevoelige plek leggen. Verbruik draait niet alleen om de juiste installaties maar minstens zo belangrijk zijn de juiste instellingen. Tot slot gebruikt u en uw personeel alle installaties binnen uw hotel en met “good housekeeping” kunt u het verbruik flink beïnvloeden, horeca is mensenwerk!

De audit

Tijdens een audit gaan we (deels) met u of uw technische dienst door het gebouw. Hierbij wordt alle apparatuur en het dagelijks gebruik opgenomen. Hierdoor maken we inzichtelijk hoe het verbruik van gas en elektra onderverdeeld wordt in uw hotel. Vervolgens vergelijken we dit met de branche en onderzochte hotels. Door alle systemen op te nemen achterhalen we hoe de energiestromen binnen uw organisatie lopen. Naast gas en elektra onderzoeken we tevens de water- en afvalstromen. Het verbruik van (warm) water in hotels is een op een gerelateerd aan het gasverbruik en daarmee een belangrijk energievraag. Tot slot worden de transport kilometers inzichtelijk gemaakt om het energieverbruik volledig in kaart te hebben. Deze volledige energie-audit resulteert in een overzichtelijk rapportage van uw energiestromen en besparingsmogelijkheden.

Doordat we ons hebben gespecialiseerd hebben binnen de horecamarkt voorzien we u ten alle tijden van realistische besparingen. Theorie en praktijk liggen vaak ver uit elkaar waardoor specifieke kennis een vereiste is.

Heeft uw organisatie een EED verplichting?

Indien uw organisatie moet voldoen aan de EED verplichting en bent u in het bezit van een Green Key keurmerk? Dan kunt u deze energie-audit combineren met de Green Key om aan de EED eisen te voldoen.

De zekerheden van PuurTec

  1. Wij geven alleen adviezen welke u geld opleveren
  2. Wij garanderen dat de opbrengsten hoger zijn dan de investeringen
  3. Gemiddelde besparing van €85.000 per jaar
  4. Gemiddelde terugverdientijd 2,5 jaar
  5. No cure, no pay
  6. Onze CO2 rekenmethode is KEMA gevalideerd
  7. Wij zorgen voor minder belasting op het milieu
  8. 25 jaar hotel ervaring!

Contact

Telefoon PuurTec    06 - 125 200 24

mailcontact    Contactformulier

adres    Contactgegevens